Foto

Gabriela Marginean: "Peste o luna voi afla daca voi putea veni la nationala!"

Dincolo de bucuria de a fi aleasa de Minnesota Lynx in draftul WNBA, Gabriela Marginean transpira din greu la antrenamente. Clujeanca se pregateste pentru training-camp-ul (cantonamentul) care va incepe pe 26 aprilie. Intr-unul din putinele momente libere, Gabi a acordat un scurt interviu pentru www.frbaschet.ro

Gabriela, in primul rand felicitari! Povesteste-ne cum ai primit vestea ca ai fost draftata?

Eram la sala, impreuna cu antrenorii si tot staff-ul de la universitate. Am urmarit, cu totii impreuna, draftul la televizor. Speram sa fiu aleasa si ma bucur ca s-a realizat acest lucru.

Ti-ai fi dorit o alta echipa? Ce stii despre Minnesota?

Pentru mine chiar nu conta ce echipa ma va alege. Era de ajuns sa ma vrea cineva, insemna ca toata munca din NCAA nu a fost zadarnica. Despre Lynx nu stiu mare lucru. Nu e o echipa de top, e o formatie foarte tanara, are si o antrenoare noua, vom vedea ce se va intampla.

Vei putea onora o posibila convocare la echipa nationala?


Inca nu stiu ce va fi cu mine. Peste aproximativ o luna voi afla. Daca voi convinge in cantonament si Minnesota ma va pastra in lotul pentru sezonul care va incepe pe 15 mai, atunci nu voi avea cum sa onorez o eventuala convocare la lot, pentru ca voi fi in plin campionat. Daca insa se va renunta la mine in WNBA, atunci cu mandrie as onora o convocare la echipa nationala. Ceea ce stiu momentan este ca ma antrenez din greu pentru a nu dezamagi.

Nu ti-e dor de o vacanta? Ai vrea sa vii in Romania?


Da, mi-e dor. As vrea sa vin acasa, sa ma relaxez si sa petrec momente placute cu cei dragi, cu familia si prietenii mei.

Gabriela, mult succes mai departe!


Multumesc!


Parteneri